VirTech-RawArt

Uit alle scrap weer iets opbouwen..

Studenten die uitvallen of vastlopen tijdens hun opleiding staan verder af van studie- en bedrijfsleven en krijgen vaak minder kansen om hun talenten te ontdekken.
Els Falkmann en Irma Bruggeman bedachten een plan om dit te voorkomen. Ze kregen er van de Gemeente Hengelo een subsidie voor en betrokken kunstenaars, bedrijven en culturele instellingen bij de uitvoering.

Studenten van het ROC van Twente uit Hengelo, Almelo en Enschede werden in acht weken tijd bij Kunstwerkplaats de Möllerwerf in staat gesteld om mee te werken aan het bouwen van een circulair kunstwerk voor de openbare ruimte.
Scrap metalen die door hen, onder leiding van kunstenaars Tony Boiso en Hedy Hempe, in elkaar werden gelast tot een sierlijk geheel. Ook maakten ze kleine modellen van grondstoffen die onze aarde rijk is, materialen die gedoneerd werden door HKS Metals.

Het ruim 3 meter hoge VirTech-RawArt kunstwerk komt bij Oyfo te staan, in de buitenruimte van Hazemeijer Hengelo. Het kunstwerk verbindt oude en hypermoderne techniek. Voor wie met zijn telefoon langs het kunstwerk van scrapmetalen gaat kan contact maken met de virtuele wereld.
Lees hier het volledige persbericht

Impressie door Laura Oldejans

Foto’s Kennismakingsplein en workshops

Bezoek ROC studenten aan bedrijven

Bezoek aan HKS Metals

Bezoek aan Museum Hengelo

Bezoek aan Oyfo

Bezoek Asfalt Centrale Twente

Tubantia en bedrijven op de werf

Modellen maken

Opbouw tentoonstelling i.s.m. Bedrijfsmuseum Thales

Opbouw kunstwerk

Finissage, donderdag 13 april

Reportage

De Signaal Artiest, door Hedy Hempe

Interview

Interview Irma Bruggeman over project VirTech-RawArt, 1Twente, 8 april 2023 (vanaf 39 minuten)

Interview Hedy Hempe, Laura Oldejans, Senna Cornelissens en Kevin Groothengel, 1Twente, 15 april 2023 (vanaf 25 minuten)

Mede mogelijk gemaakt door