Frans Zekhuis, ‘Antje’, 29 januari t/m 29 maart 2023

Over Frans Zekhuis
“Als kind zwierf ik rond op het boerenerf van mijn ouders. Met afgedankte en gevonden materialen ging ik aan de slag.
Ik timmerde kistjes, hokjes en later ook duivenhokken. Ik vond hierin geborgenheid. Nu, vele jaren later, heb ik dat kindgevoel weer opgepakt en bouw nu schuilplaatsen voor mijn ziel.”

website: www.franszekhuis.nl
facebook: Frans Zekhuis
instagram: Zekcreaties

Over het kunstwerk ‘Antje’
Schippersvrouw Antje heeft vele jaren mee gevaren met haar liefste man Harm op vrachtboot Alida. Sinds kort is ze aan wal. Harm is twee maanden geleden vertrokken. Hij garandeerde haar een behouden thuiskomst. De laatste dagen heeft ze niets meer van hem gehoord. Dag en nacht tuurt ze het kanaal af om een spoor van Harm te zien…
Vanaf 29 maart is Antje te zien bij Broedplaats Oogst, Esrein 53 in Hengelo. Bovendien is er vanaf 11 maart nog meer werk van hem te zien bij Schouwart in de Hengelose Schouwburg..

foto’s: Irma Bruggeman, Jenny de Groot, Frans Mensink
video: Irma Bruggeman, Anita Hahyari