9 t/m 25 mei 2025
Afgewezen of niet geaccepteerd worden is een ervaring die iedereen wel eens heeft meegemaakt, maar die vaak onbenoembaar blijft. Het is een deel van het menselijk bestaan dat ons confronteert met onze eigen kwetsbaarheid en dat vaak leidt tot een hele reeks emoties.
Deze ervaringen zijn niet alleen pijnlijk, maar kunnen ook waardevolle lessen en nieuwe perspectieven bieden. In deze context willen we kunstenaars aanmoedigen om hun creativiteit te gebruiken en op hun eigen manier dit complexe gevoel van afwijzing te verkennen. Hoe kunnen zij de pijn vertalen naar kunst? Wat gebeurt er als we afwijzing omarmen als inspiratie?

Afwijzing kan een grote emotionele impact hebben.
Wat betekent dit voor jou als kunstenaar?
Onderzoek toont aan dat afwijzing lichamelijk aanvoelt.
Hoe vertaal je deze pijn in jouw beelden?
Afwijzing kan de deur openen naar nieuwe mogelijkheden.
Hoe zie jij deze verandering in jouw creaties?
25 foto- en videokunstenaars uit heel Nederland verkennen het thema en delen hun unieke perspectieven.
Over de organisatoren
Na drie succesvolle exposities in drie jaar tijd gaat de werkgroep Vrouwelijke Identiteit in 2025 verder als RAW Foto Collectief.
De afkorting RAW staat voor digitale bestanden die nog onbewerkt zijn en alle informatie bevatten. Artistieke keuzes moeten dan nog worden toegepast. RAW kan ook staan voor Real ArtWork – wat we ook toepasselijk vinden omdat we onszelf en elkaar serieus nemen in onze artistieke ambities en zeggingskracht.
We willen diversiteit en inclusiviteit omarmen in onze exposities en een breder scala aan thema’s en onderwerpen verkennen. Een naam zonder beperkingen biedt deze mogelijkheid. We blijven thema’s zoeken die kunstenaars uitdagen om aan het werk te gaan en hun ideeën te laten zien. We willen exposities organiseren die verhalen vertellen om de kijker te inspireren en het perspectief te verrijken.
Lynne Greenaway, Jenny de Groot, Erna ter Haar, Dorothee Kellner en Metin Yirtici.
Volg ons ook op facebook