Elke dinsdag Kunst, Techniek, Welzijn en Vermaak op de werf

Na een succesvol VirTechRawArt, heeft het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) de Möllerwerf gehonoreerd met een subsidie. Tussen 1 mei en 31 december 2023 geven kunstenaars van de Möllerwerf, dankzij de bijdrage van het FCP, elke dinsdag diverse workshops aan leerlingen van het ROC van Twente. 

De studenten maken in het aanbod van workshops niet alleen kennis met oude en hypermoderne techniek , maar zij bezoeken ook bedrijven en (culturele )instellingen binnen dit traject. Op de Möllerwerf krijgen de studenten tijd en ruimte om hun talenten te ontdekken en door het gevarieerde aanbod gemotiveerd te raken voor het vervolg van hun studie en loopbaan.  

De workshops vinden elke dinsdag plaats in De Möllerwerf. 

Dit levert bijzondere en inspirerende ontmoetingen en ervaringen op waarbij mensen uit hun vaak geïsoleerde situatie komen. In dit traject kunnen zij op eigen tempo meedraaien op de werf en in de maatschappij waardoor voorkomen wordt dat zij er los van raken. Dit ontdekten we al tijdens onze samenwerking binnen het MDT-traject PASTA van het ROC en VirTechRawArt op De Möllerwerf, waar veel bedrijven bij aangehaakt zijn.

MAKE & MEET

Wanneer ook de MDT subsidie wordt gehonoreerd krijgen de jongeren bovendien de gelegenheid om ook anderen te doceren en daarmee in hun rol van leerling naar leraar te groeien. Want als zij hun talent eenmaal hebben ontdekt en de workshop onder de knie, dan verzorgen de kunstenaar en de student samen een workshop binnen het sociaal domein, zoals aan mensen van het Wijkkracht, Leger des Heils, De Zonnebloem, All4free, Humanitas Twente, AOC en de Vakantie spelen. 

De studenten hebben in deze fase voor de volgende workshops gekozen:

Beeldhouwen
Sandra Boots en Linda Biemans dragen Max hun passie voor het beeldhouwen over. Max heeft eerder al een werk van metaal gemaakt maar gaat nu aan de slag met speksteen en marmer.
>> foto’s

Broodplank branden
Semra Heydari gaat met studenten aan de slag met hout. Het ambachtelijke proces biedt niet alleen een praktische vaardigheid, maar ook een kans om zich te verbinden met de tradities van oude ambachten en de natuurlijke wereld.
>> foto’s

Fotografie 
Anita Hahyary begeleidt Laura enTristan bij hun ontdekkingstocht in de fotografie. Samen maken ze reportages van het VirTechRawArttraject. Dit heeft geleid tot twee tentoonstellingen van Laura’s werk en een derde tentoonstelling in de openlucht is in de maak.
>> foto’s

Hoe bereik je je levensdoel?
Elske Mooiman gaat met Simon aan de slag met technieken waardoor hij recht op zijn levensdoel af kan. Elske geeft bovendien een collegeworkshop waaraan een grote groep deelneemt.

Mediavormgeving
>> foto’s

Tekenen met Houtskool
Renske Schilt leert Max, Nick en Blaise de beginselen van het tekenen. Ze gaan dit avontuur aan met houtskool. Renske leert hen alles over vorm en perspectief.
>> foto’s

VR en AI
Bill Spinhoven laat Blaise kennismaken met AI en Anime online. Senne en Kevin experimenteren met VR.
>> foto’s

Vlinders Kweken
Irma Bruggeman leert Nick en Kevin hoe zij de koninginnepage kunnen opkweken vanaf eitje, tot rups, tot pop, tot vlinder. Deze prachtige vlinder is een wonder om te aanschouwen en te verzorgen, in alle stadia van haar metamorfose.
>> foto’s

Robot Bouwen
Kevin leert een kleine robot te bouwen die hij thuis met de afstandsbediening van de televisie kan bedienen.

Mede mogelijk gemaakt door